Baterie Laptop

Fie ca este o baterie Originala sau Compatibil pentru laptopul tau, aceasta trebuie aleasa si intretinuta corespunzator pentru a-i extinde durata de viata si a-i pastra autonomia:

 

Fara indoiala, bateria este componenta laptopului care o sa se defecteze cel mai repede, iar din aceasta cauza apare nevoia stringenta de a o inlocui la o anumita perioada de timp, fie din cauza randamentului sau, fie pentru ca nu mai functioneaza absolut deloc. In fond, avantajul laptopului este legat intr-o proportie uriasa de acumulator, caci fara aceasta componenta care ii asigura independenta pentru o perioada de timp fata de planul energetic, laptopul nu ar mai fi atat de utilizat in mediul contemporan. Asadar, alegerea unei baterii pentru laptop nu este una facila, caci nu trebuie sa se realizeze in necunostinta de cauza. Dimpotriva, exista o sumedenie de aspecte pe care trebuie sa le luati in considerare inainte de a efectua o investitie.

 

Compatibilitatea bateriei cu laptopul pe care il detineti deja. Nu este un secret faptul ca fiecare baterie laptop este conceputa pentru a lucra cu un anumit model existent pe piata, iar acest indice al compatibilitatii fiind identificat chiar in specificatiile bateriei pe care urmeaza sa o achizitionati. Pentru a nu risca sa alegeti o versiune nepotrivita de baterie laptop, indicat ar fi sa va familiarizati inca de la bun inceput cu marca, numarul si modelul pe care il infatiseaza device-ul dumneavoastra.

Avantajul pe care vi-l ofera magazinul Laptop XTK in momentul in care vorbim despre selectia bateriilor de laptop este reprezentat de sugestiile de compatibilitate, in descrierea succinta a fiecarui produs fiind listate si alte componente care pot inlocui bateria pe care doriti sa o achizitionati, asta in cazul in care ea nu mai este pe stoc. De asemenea, se listeaza si laptopurile compatibile cu respectivul model de baterie.

 

Capacitatea acumulatorului reprezinta un criteriu la fel de important de selectie, ea fiind parametrul care dicteaza, in linii mari, intervalul de independenta pe care laptopul in manifesta fata de alimentarea cu energie electrica. Unitatea de masura folosita la nivel international pentru capacitatea bateriei este miliamperul, cele mai performante componente ale tehnologiei actuale ajungand sa depaseasca pragul de 5000 de miliamperi. Exceptand capacitatea bateriei, in descrierea produselor din catalog veti gasi si detalii referitoare la tensiunea pe care o suporta bateria, informatii care se raporteaza la numarul celulelor, la greutatea pe care o poseda echipamentul si la coloristica acesteia.

 

Un alt aspect pe care trebuie sa il aveti in vedere este garantia pe care o ofera fiecare producator in parte. In general, la cumpararea unui laptop nou, care vine dotat cu un acumulator originala din fabrica, primiti 6 luni garantie a acumulatorului, foarte putini producatori oferind o garantie de 1 an. Motivul este unul usor de intuit : acumulatorii sunt considerati consumabilele laptopurilor si cota clientilor care nu fac nimic pentru a intretine baterie este foarte mare. Laptop XTK iti ofera o garantie de 12 luni

 

Tehnologia pe care o infatiseaza bateria este si ea esentiala pentru viitorul cumparator, fiecare potential client aflandu-se in cautarea unui anumit prototip de baterie. Iar daca tehnologia Nichel - Cadmiu nu se mai foloseste in momentul de fata pentru ca procesul de fabricare al acesteia implica folosirea si eliberarea in aer a metalelor toxice pentru organism si mediu, aceasta tehnologie invechita a facut loc altor trei combinatii.

Prima dintre acestea aduce in prim plan combinatia dintre Nichel si un metal hibrid, avantajul sau fiind acela ca poate stoca mult mai multa energie, studiile de profil demonstrand un procent de peste 50 % fata de prima tehnologie amintita. In plus, metalul hibrid este util pentru ca estompeaza efectul de pierdere al memoriei, reusind sa aduca un plus din perspectiva posibilitatii de reincarcare dupa descarcari succesive.

Tehnologia actuala propune bateriile Li-Ion, in detrimentul metalelor grele care nu ofereau un potential energetic satisfacator. O astfel de tehnologie este Litiu - Ion, recunoscuta si apreciata in peisajul contemporan pentru ca ofera o autonomie mult mai ridicata, ceea ce inseamna ca puteti folosi laptopul fara a-l alimenta pentru o perioada mai indelungata de timp. Pornind de la acest mare avantaj, majoritatea producatorilor au creat baterii de laptop cu tehnologie Litiu - Ion si pentru modelele de laptopuri care erau compatibile la inceput doar cu versiunile Nichel - Cadmiu.

Bateriile Li-Ion se degradează în timp, principalul motiv fiind supraincarcarea. Bateriile laptopurilor inregistreaza si memoreaza fiecare ciclu de incarcare. Odata ce bateria Li-Ion ajunge la un procent de incarcare de 100% powermanagementul laptopului transmite chip-ului acumulatorului ca un nou ciclu de incarcare a fost finalizat si deconecteaza bateria de la sursa de curent. Studiile arata ca odata ce aceasta atinge 1000 cicluri de incarcare ( fie ca acestea nu au fost urmate de o descarcare completa sau de 2 - 3 % din capacitatea ei) performantele acesteia incep sa scada. Astfel durata maximă de utilizare poate scădea de la 1-2 ore la 30 minute.Exista insa cateva modalitati prin care puteti prelungi durata de viata a bateriei :

· Una dintre motalitatile esentiale este incarcarea/descarcarea partiala si folosirea intr-un range de 20% - 85% . Deja multe marci de laptopuri au introdus in bios-ul lor posibilitatea de a proteja bateria in acest mod.

· O alta modalitate de a prelungi durata de viata a unei baterii este deconectarea ei dupa ce laptopul a fost conectat la o sursa de curent. Este o practica care poate duce la pierderi de date, daca avem de-a face cu o pana de curent, insa pe termen lung bateria va avea o durata de viata extinsa.

· Cea de-a 3-a modalitate prin care iti poti intretine corect bateria este data de managementul nivelul de descarcare al ei. Nu este indicat ca atunci cand laptopul este folosit exclusiv pe modul battery : sa aveti luminozitatea ecran-ului setata la maxim, sa descarcati bateria pana la nivelul de 0% , sa folositi procesorul si placa video la capacitate maxima.

 

Sunt 5397 produse.

Se afiseaza 1-24 din 5397 produs(e)

Filtre active